Goed Vermaak op een Regenachtige Dag

Het wordt weer herfst en dus komen de koude, natte dagen er weer aan. En voor je het weet is het alweer winter en zitten we nog meer aan huis gekluisterd. Gelukkig zijn er wel wat dingen die je kunt doen om bij een lang weekend in huis de verveling tegen te gaan. Art & Craft kan je hiervoor wel van wat hobbyspullen voorzien, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.Wij vertellen je hier graag wat meer over. Lees dus vooral verder om wat ideeën op te doen.

Lezen
Natuurlijk kun je de koude dagen gebruiken om eindelijk eens die stapel boeken te lezen die al tijden op je licht te wachten. Lekker warm op de bank of in een luie stoel met een plaid over je heen en een kop warme chocomel binnen handbereik is voor sommigen de ultieme manier om een luie zaterdag- of zondagmiddag door te brengen. Je kunt jezelf helemaal in een andere wereld wanen en even met de zorgen van de personages bezig zijn in plaats van met die van jezelf.

Tekenen
Ook tekenen kan een hele ontspannende bezigheid zijn. je kunt zelf een tekening proberen te maken of eens beginnen aan één van die kleurboeken voor volwassenen.  Mocht je altijd met kleurpotlood werken, probeer dan eens verf, stiften of nog een ander tekenmateriaal. Doe eens iets uit je comfort zone en wie weet ontdek je nog wel nieuwe talenten. Een tekenblok, kleurboek en/of een stel kleurpotloden zijn zo gehaald en niet duur, al kun je het, als je echt goede kleurtjes wilt, het zo gek maken als je zelf wilt. Het is dus een leuke, uitdagende en goedkope hobby.

Puzzelen
De herfst is ook het ideale moment om weer eens een puzzel tevoorschijn te toveren. Het is nog niet zo vroeg donker dat je al vroeg op de dag de puzzelstukjes niet meer kunt onderscheiden maar wel koud genoeg om lekker binnen aan je bureau iets te doen. Het is ook iets dat je met meerdere personen kunt doen, al moet je ervoor uitkijken dat je elkaar niet in de weg zit. Je kunt er een hele tijd mee bezig zijn en op die manier aardig wat uurtjes volmaken. Je hebt ze in verschillende moeilijkheidsgraden (500, 1000, 15000 stukjes of meer) dus je kunt het jezelf zo moeilijk en uitdagend maken als je wilt.

Spelletjes Doen


Er zijn ontzettend veel spellen die je samen kunt doen. Monopoly, Mens-Erger-Je-Niet, Triviant, Cluedo, Stratego en Risk zijn maar een paart van de voorbeelden. Het nadeel hiervan is echter wel dat je altijd minimaal iemand nodig hebt om dit spel mee te doen. Heb je die, dan kunnen ook familiespellen een heerlijke manier zijn om je met het hele gezin te vermaken.

Kleding Passen
Een regenachtige middag is ook ideaal om je kledingkast eens uit te pluizen om te zien wat voor geschikte kleding jij nog hebt voor komende herfst en winter. Er zullen immers vast wel een aantal dingen niet goed meer zijn. Zorg ervoor dat je in ieder geval wat lange broeken, een aantal T-shirts, een aantal shirts met lange mouwen en wat vesten hebt. daarnaast kun je nog een paar truien of lekkere warme poncho’s aanschaffen voor als het echt gaat vriezen. En natuurlijk zorg je voor een goede regenjas en winterjas. Mocht je dat gedaan hebben, dan is het natuurlijk tijd voor een volgende, leukere stap: het internet afzoeken naar kledingstukken om je uitgedunde collectie aan te vullen. De webwinkel brengt het dan gewoon bij je thuis.

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen: naaien, kleien, borduren, enzovoort. Wie weet kun je je eigen kleding maken. Maar hoe creatief of juist niet creatief je ook bent, er is vast wel iets voor je te vinden.